Remontointi ja sisustaminen: parhaat käytännöt ja vinkit?

Oletko tekemässä remonttia tai suunnitteletko sisustuksen laittamista uusiksi? Olet tullut oikeaan paikkaan. Tällä sivustolla kerromme remontin tekemisestä ja annamme hyödyllisiä vinkkejä kodin ja toimiston sisustukseen. Tutustu aiheisiimme alla.

pintanikkarit.fi on varattu asiakkaalle

Lisääinfoa saat Suomen Tarjouspalvelusta.

Referenssit

Lämpöpumppuhinta.fi

Kaikki lämpöpumpun ja asennuksen tarjoukset kerralla.

Lattiapinnoitushinta.fi

Kaikki lattiapinnoitustarjoukset kerralla.

Yhdistelylainat.com

Vertaa kaikki yhdistelylainat kerralla.
Tällä sivustolla oli tämä infoa aiemmin:

Ohjeet onnistuneeseen remonttiin

Kotia on hyvä remontoida tasaisin väliajoin. Näin koti pysyy viihtyisänä sekä turvallisena. Joskus talon rakenteet vaativat uusimista, mutta useimmiten riittää pelkkä pintojen uudistaminen. Ennen remonttiin ryhtymistä kannattaa lukea vinkkimme. Näin vältät suurimmat sudenkuopat ja kenties säästät selvää rahaa.

Aivan remontin alussa kannattaa laatia remonttisuunnitelma. Mieti edes pääpiirteittäin remontin aikataulu ja selvitä minkä osan remontista voit tehdä itse ja missä tarvitset ammattilaisen osaamista. Esimerkiksi sähkötöiden tekeminen pitää aina jättää ammattilaisen vastuulle. Kirjaa ylös remontin budjetti ja selvitä, tarvitsetko luvan remonttiin taloyhtiöltä tai kotikuntasi rakennusvalvonnasta.

Alkukartoituksen jälkeen varsinaiset remonttitoimenpiteetkin kannattaa miettiä tarkasti. Älä siis ryhdy remontoimaan ennen kuin olet kirjannut ylös mitä olet tekemässä. Pidä huolta, että et unohda kotisi käytännöllisyyttä esimerkiksi kiintokalusteita tai materiaaleja valitessa. Valitse pintamateriaalien sävyt ja värimaailma tarkkaan ja yhdistele erilaisia tekstuureja rohkeasti. Mieti myös kotisi valaistusta: tarvitaanko kirkasta työvaloa tai pehmeämpää tunnelmavalaistusta? Muistathan, että niin materiaalien, eri sävyjen kuin valaistuksenkin suunnitteluun voit aina pyytää avuksi ammattilaisen. Esimerkiksi monet rautakaupat tarjoavat veloituksetta käyttöösi alan ammattilaisia.

Vinkkejä sisustuksen suunnitteluun

Kodin sisustaminen on mukavaa puuhaa, ja omaan makuun sopivassa kodissa viihtyy varmasti. Ennen kuin maalaat tai tapetoit tai uudistat kotisi huonekalut, tavarat ja tekstiilit, kannattaa lukea koostamamme vinkit sisustuksen suunnitteluun. Valitettavasti kaikilla meillä ei ole kykyä loihtia upeita sisustuksia tyhjästä, mutta kun muistat muutamat perusperiaatteet, pääset pitkälle.

Aloita kotisi sisustuksen suunnittelu päättämällä haluamasi tyylisuunta. Hyviä ideoita löydät erilaisista sisustusalan lehdistä. On hyvä valita yksi tyyli ja pysyä siinä. Tyylisuunnat voivat vaihdella hieman eri huoneissa, mutta kodin tunnelman on silti hyvä olla mahdollisimman yhtenäinen.

Kun tyyli on tiedossa, kannattaa avuksi sisustamiseen ottaa ruutupaperi: piirrä sisustettavan tilan pohjapiirros mittakaavassa, merkitse kuvaan tärkeimmät sisustamista rajoittavat elementit, kuten ovet, ikkunat, patterit ja kulkuväylät, ja sijoita pohjakuvaan myös suurimmat kalusteet, esimerkiksi sänky tai sohva. Seuraavaksi voit piirtää tilasta kolmiulotteisin kuvan, johon on helpompi merkitä esimerkiksi seinien materiaaleja.

Materiaalien ja sävyjen valinnassa kannattaa muistaa kaksi asiaa: käytettävyys ja harmonisuus. Eteisen lattian materiaalin tulee kestää kovaakin kulutusta ja kylpyhuoneen materiaalien pitää kestää kosteutta. Usein sisustuksen värimaailmasta tehdään melko neutraali ja vaalea, jota on helppo maustaa erilaisilla väriläiskillä. Ota avuksi värien suunnitteluun valmiit värikartat, joita on saatavilla esimerkiksi rautakaupoista. Niistä näet, mitkä värit sointuvat hyvin yhteen ja mikä sopii tehosteväriksi. Värien kanssa kannattaa olla varovainen, mutta niitä ei sentään tarvitse pelätä. Hyvä nyrkkisääntö on, että seinät ja lattiat kannattaa pitää mahdollisimman neutraaleina ja lisätä enemmän väriä esimerkiksi tekstiileihin ja sisustusesineisiin. Näin värimaailman intensiteettiä on helppo muuttaa esimeriksi sohvatyynyjä tai verhoja vaihtamalla. Samalla saat sisustukseen helposti hiukan vaihtelua.

Uudistamalla huonekalu saa uuden elämän

Osana sisustuksen uudistamista tulee helposti käännettyä katse myös huonekaluihin. Koko kalustuksen vaihtaminen kokonaan uuteen vie helposti pitkän pennin. Ja miksi edes luopuisit huonekalusta, joka täyttää tarkoituksensa? Ekologisuus on päivän sana, joten kaatopaikalle kärräämisen sijaan kannattaa uudistaa huonekalu. Näin kalusteesta tulee kuin uusi.
Huonekalun uudistaminen tarkoittaa usein uuta maalipintaa. Vanha maali ja lakka hiotaan huolellisesti pois, mahdolliset kolot paikataan, kaluste puhdistetaan – ja maalataan uudelleen. Näin vanha huonekalu saa uuden mahdollisuuden, ja siitä saattaa jopa tulla uusi lempihuonekalusi. Uudistamisessa kannattaa olla huolellinen ja kärsivällinen, sillä hutiloinnin kyllä huomaa lopputuloksessa ja se voi jäädä harmittamaan pitkäksi aikaa.
Puisten huonekalujen, kuten pöytien ja tuolien, uudistaminen itse on kohtalaisen helppoa, mutta esimerkiksi sohvan verhoiluun saatat tarvita ammattilaisen apua. Samoin arvokalusteiden entisöinti kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi, sillä heiltä löytyy työssä vaadittava osaaminen sekä työkalut.

Näin sisustat toimivan toimiston

Toimiston sisustuksella on suuri merkitys työtilan viihtyvyyteen ja sitä myöden myös työn tuottavuuteen. Mitä paremmin viihdymme toimistolla, sitä helpompaa ja mukavampaa työn tekeminen on – ja sitä enemmän teemme töitä. Tämä on jokaisen työnantajan tavoite. Tutkitusti hyvin suunniteltu toimistotila myös esimerkiksi vähentää stressiä ja sairauspoissaolojen määrää.
Toimiston sisustamisessa pätevät pääosin samat säännöt kuin kodin sisustamisessa, mutta merkittäviä erojakin on. Ensinnäkin kannattaa muistaa, että toimistoa sisustetaan yleensä useamman henkilön tarpeisiin, joista jokaisella on aivan erilainen maku. Unohda siis suosiolla oma lempivärisi ja valitse neutraaleja sävyjä, joista mahdollisimman monet pitävät.
Sisustettaessa toimistoa tai toimitilaa on otettava huomioon käyttäjien lisäksi lainsäädäntö. Sisustuksen materiaaleissa ja tilankäytössä on huomioitava esimerkiksi paloturvallisuusasiat ja hätäpoistumistiet. Lisäksi on hyvä muistaa, että toimistotilaa käyttää kerrallaan suuri joukko ihmisiä, jotka tuovat tiloihin mukanaan likaa ja bakteereja. Valitse siis tilan materiaalit niin, että ne on helppo pitää puhtaana.
Toimiston sisustuksen olisi hyvä henkiä yrityksesi graafista ilmettä ja arvomaailmaa. Voit ajatella, että toimisto on yrityksesi käyntikortti. Sata vuotta vanhan, arvokkaan pankkitoimijan toimisto ei useinkaan näytä samalta kuin nuoremman ja ketterän nettikasinon toimisto. Alasta huolimatta toimiston sisustuksessa kannattaa panostaa laatuun. Halvat materiaalit ja kalusteet eivät kestä kulutusta, nuhjaantuvat nopeasti ja antavat yrityksestäsi väärän mielikuvan nykyisille ja tuleville asiakkaille, sijoittajille ja työntekijöille. Kaikkea ei silti tarvitse ostaa uutena, vaan esimerkiksi laadukkaita toimistokalusteita löytyy edullisesti myös kierrätettynä.